Rå honning. Naturens eige vidundermiddel. Ein del honning du kjøper i butikken er oppvarma og filtrert, og då reduseres næringsverdien. Rå honning kan innehalde så mykje som 80 ulike næringsstoff som gjer godt for kroppen, blant anna alle B-vitaminkompleksene, mineraler og spor av grunnstoff som jern, kalsium, kalium, jod, natrium, kopper og magnesium. Honning har antimikrobiske og antibakterielle egenskaper, det betyr at honning for eksempel er sårlegande. Enzymer i honningen hjelper oss å fordøye mat. Den har og probiotisk effekt, noko som er godt for den sunne tarmfloraen. På JærYoga sel me rå honning frå den lille produsenten Duft og Harmoni-bi. Delikat og nydelig på smak!

Biene får sin mat frå epler, blåbær, agurk, blomster, bærbusker, honningurt, lavendel, bringebærkratt… Økonomisk utgjer verdien av pollinering over 360 milliarder amerikanske dollar i året. Uten bier og humler, blir det ikkje så mykje allsidig mat! Dei siste åra har dessverre verda sett omfattande biedød, blant anna i USA, Kina og Europa. Me kan gjere noko for at dei pollinerande insektene skal trivast. Me kan plante bievennlige vekster i hagen og me kan unngå å sprøyte gift der me dyrker. I plenen trives både kløver og løvetann, så hvis du ikkje klypper plenen så ofte er det iallefall ein bonus for biene. Og så kan jo du ligge i hengekøya med god samvittighet 🙂

Vil du motta nyhetsbrev frå JærYoga?

Motta gratis yogavideo, og få e-post med inspirasjon og nytt fra JærYoga en gang hver måned.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply

Your email address will not be published.