Grønt er skjønt – helt sant! Jeg er på den grønne gren for tida, både i tanker, ord og gjerninger. Hva gjerninger angår, så tok jeg i vår intitiativ til et prøveprosjekt sammen med Høgskolen for landbruk og bygdeutvikling. På hjemmegården min, Bakken gard, har vi i sommer prøvd ut regenerative metoder i landbruket, eller sagt på en annen måte: naturnært jordbruk. Det dreier seg om å tukle minst mulig med jorda, og la naturen gå sin gang. Slik latskap kan det faktisk bli de beste grønnsaker av!

Brokkolien har levert, mildt sagt. En plante har gjerne gitt opp til 8-9 brokkolier! (Det vanlige er å høste en, og så fjernes planten). Jeg er kanskje litt inhabil, men brokkolien har hatt en nydelig grønnfarge, selv etter at den er blitt kokt, stekt, behandlet på et eller annet vis. Og selvsagt nydelig smak. Problemet har vært: litt vel mye brokkoli. Så har du som jeg behov for tips til variasjon i servering av brokkoli; her er to forslag!

  1. Lett braisert brokkoli
    Skjær av buketter, del de gjerne så de blir små. Stek på middels varme i panna, ikke for lenge, med litt olje. Dryss over salt og pepper og knask i vei. Barna liker godt denne varianten.
  2. Brokkolismoothie
    Ha noen buketter og stilker brokkoli i blenderen sammen med banan og f.eks. appelsinjus. Kjør blender og voila – søt og god smoothie. Du merker at smoothien blir litt beisk hvis du har for mye brokkoli, så begrens deg litt, iallefall om barna skal smake.

Vil du motta nyhetsbrev frå JærYoga?

Motta gratis yogavideo, og få e-post med inspirasjon og nytt fra JærYoga en gang hver måned.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply

Your email address will not be published.