Rolige timer

Yoga for skjelett og bindevev

(Yin)

Yin yoga er en rolig terapeutisk yogaform som gir dyp avspenning, hvile og fornyelse i kropp og sinn. De fleste av øvelsene er i liggende og sittende stilling. Vi holder stillingene i 1-5 minutter for å strekke bindevevet og den dype muskulaturen. En perfekt time for alle som ønsker en pustepause i hverdagen og forebygge stress. For alle nivå – jo stivere jo bedre.

Qi Gong

Qi = Energi Gong = Arbeid

Qi Gong er en gammel, terapeutisk bevegelses form fra Østen som handler om å bli kjent med kroppens Qi, bygge den og dirigere den i bestemte retninger for helsebringende effekter. Kroniske lidelser og stress reduseres gjennom subtile og myke bevegelser, så Qi Gong passer for alle aldersgrupper, med og uten tidligere erfaring.

Meditasjon i bevegelse

Meditasjon i bevegelse handler om å skape kontakt med kroppens vitale energi og bevege den slik at det er sunn og kontinuerlig flyt i ledd, muskler og blodomløp. Vi styrker samtidig kroppens organer og løser opp i spenninger. Instruktøren guider også meditasjon i løpet av timen. Timen passer for alle og anbefales på det varmeste 😀

Aktive timer

Stressreduserende yoga

(Hatha yoga)

En klassisk yogaform som har fokus på balanse mellom det aktive og det rolige. Vi starter rolig i sittende med fokus på pust og starte etter hvert å bevege oss gjennom et sett med solhilsener som varmer opp kroppen og forbereder oss til en sekvens med stående asanaer (posisjoner). Hver bevegelse følger pusten – pusten er stjerna i Hatha yoga. Vi roer ned med stillinger på rygg, hvor vi også kommer innom inversjoner (opp ned stillinger som skulderstående o.l.) Timen avsluttes med savasana. 

Timen er for alle og har en fantastisk balanserende effekt på kropp og sinn 🙂

Styrke og bevegelighet

(Vinyasa)

I vinyasa kombinerer vi øvelser med pust og timen er ofte bygget rundt solhilsener. Timen tilpasses etter hvem som kommer/hva som er passende for dagen. En uformell, kjekk time som er passer for alle. Timen har ofte en rolig start, etterfulgt av dynamisk flyt og rolig avslutning.

God og svett yoga

Som navnet tilsier, i denne timen blir man god og svett. Vi varmer opp og har et høyere tempo enn vanlig yoga. Dette er ikke tradisjonell yoga, men kan ses på som en treningsøkt hvor man får opp pulsen, har det gøy og gir seg selv rom til å prøve og feile litt – la oss ikke ta alt for seriøst 🙂

Greit å ha litt erfaring med yoga eller annen trening.

Praktiske tips når du kommer på yoga


1. Ha på deg behagelige klær, vi gjør yoga uten sko og sokker.

2. Gi beskjed til instruktøren om du har skader eller det er noe annet du må ta hensyn til, f. eks at du er gravid. 

3. I yogasalen er det ro. Mange liker å komme litt før timen for å “lande” på matten før timen starter.

4. Det er lurt å drikke rent vann etter en yogatime.

5. Vi har toalett i gangen, men ingen garderobe.

6. Vi har alt av utstyr her, så du trenger ikke ta med noe – bare deg selv!

 

Vil du motta nyhetsbrev frå JærYoga?

Motta gratis yogavideo, og få e-post med inspirasjon og nytt fra JærYoga en gang hver måned.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.